Webdesign: Studio Reload
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Pure-look verwarmde en dampvrije spiegels

Pure look spiegelradiatoren zijn electrische, onzichtbare Stralingspanelen, uitermate geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming in vooral badkamers. Spiegelradiatoren kunnen worden op hoog vermogen (als radiator) of op laag vermogen (dampvrij). Bovendien behoren standaardformaten als maatwerk tot de mogelijkheden.

 Pure look spiegelradiatoren bieden vandaag de meest fascinerende totaal oplossing. Als zuivere hoofdverwarming in een ruimte, maar ook in combinatie met vloerverwarming of sierradiator.

Voordelen Pure look spiegel:

*Vergroot ruimte door spiegel effect

*Geen ruimte Verlies

*Aangename, behagelijke stralingswarmte

*Geen condensvorming

*Keuzemogelijkheden in maatvoering

*Verschillende kleuren leverbaar

*Geen open vuur

*Eenvoudige installatie

*Geen onderhoud

*Lange levensduur

*Grote bedrijfszekerheid

*Luchtvochtigheid wordt niet beinvloed

*Toepasbaar in vrij wel alle ruimten

*product garantie

Levensduur :

Pure look spiegels stralen op lage temperatuur en de warmte wordt door ons lichaam als bijzonder aangenaam ervaren ( geen risico om zich aan de spiegel te branden) een Pure look spiegelradiator behoefd geen enkel onderhoud en gaat in pricipe een leven lang mee. Op de kwiklaag van de spiegel geniet u een garantie op thermische breuken ( deze garantie geldt enkel indiende spiegel geplaatst is door een erkend installateur).

Opbouw Pure look spiegelradiator:

De basis van elke spiegel wordt gevormd door speciaal behandeld glas van 6mm dikte. De spiegel wordt gelijkmatig opgewarmt door een gecompenseerde geleidende vezel. Deze vezel wordt aan bijde zijde zorgvuldig dubbel electrisch geisoleerd in overeenstemming met de nieuwe normen voor gebruik in badkamers. Het gebruikte hars verzekerd een waterdichte constructie. Thermische isolatie (20mm) voorkomt warmte verlies aan de achterzijde. 2 ingebouwde temperatuur begrenzers beschremen de spiegel tegen oververhitting bij afdeken. Totaaldikte: 30 a 35 mm. Indien gewenst worden ophangbeugels ingebouwd.

Opmerking: Dampvrije spiegels hebben geen thermische isolatie en geen temperatuur begrenzers, de totale dikte bedraagt ongeveer 12 mm.

Temperatuurregeling

Met een thermostaat regelt u uw gewenste kamertemperatuur. De spiegel zal door aan-en uitschakelen het gewenste comfort nauwkeurig handhaven. Alle gebruikelijke thermostaten kunnen worden toegepast. Wij adviseren het gebruik van een klokthermostaat met weekprogamma. In badkamers dient u een spatwaterdichte dubbelpolig thermostaat te gebruiken of een 12V kring te voorzien van het schakelcontact van deze thermostaat. Dampvrije spiegels kunnen worden geregeld met een hygrostaat of via de lichtschakelaar (aan/uitregeling). Alle toegepaste schakelaars, relais en thermostaten voldoen aan de daaraan gestelde eisen.

Benodigd vermogen

Het op te stellen vermogen en het hieruit voortvloeiende formaat is afhankelijk van de warmteverliezen en de gewenste kamertemperatuur. Richtwaarde voor badkamers 130 W per vierkante meter vloeroppervlak bij continu gebruik en 200W per vierkante meter vloeroppervlak bij versnelde opwarming. Een vierkantemeter spiegel produceert 500W.

Plaatsing van de spiegel

Het is van groot belang dat bij plaatsing in badkamers rekening wordt gehouden met de geldende voorschriften. Dit betekend ondermeer dat er minimaal 60 cm afstand wordt gehouden van bad of douche. Plaatsing kan gebeuren door verlijming (integelen), aluminium profielen of montage haakjes. Metalen profielen mogen niet geaard worden ( de spiegel is immers dubbel geisoleerd) Ten alle tijde moet men vermijden dat de spiegelradiator onder mechanische belasting staat. Lijm geen voorwerpen op de spiegel die voor plaatselijke temperatuur verschillen kunnen zorgen. Uw spiegel kan eveneens worden afgeleverd met een aluminiumkader, klaar voor montage. Indien gewenst een montage tekening verkrijgbaar.

Conclusie

Dit Unieke systeem biedt totaal nieuwe perspectieven. Pure look spiegels rekenen af met een aangedampte (Beslagen)spiegel en geven een ruimte vergotend effect. De vrijwel onbeperkte maatvoering en veiligheid vormen extra pluspunten. deze verwarming is esthetisch verantwoord en is mede daarom zeker 1 van de mooiste manieren om van stralingswarmte te genieten.